I like wetenschap

Op 't randje

Duur 0:45:00 — Wo 6 maart 2013

I like wetenschap

Wat is de invloed van sociale media op de beoefening van wetenschap en de opleiding van studenten in het hoger onderwijs?

Wat is de invloed van sociale media op de beoefening van wetenschap en de opleiding van studenten in het hoger onderwijs? Naast traditionele, methodologische criteria voor wat goede wetenschap is, wordt 'scoren' via de media ook in de academische wereld steeds belangrijker. Welke consequenties heeft dit als de criteria relevantie en kwaliteit worden vervangen door 'most downloaded' in Google? Welke waarden gaan de vindbaarheid van bronnen bepalen in een online ecologie die door enkele zoekmachines en sociale media platforms wordt gestuurd? Kennisvergaring verandert door sociale media en zelfversterkende mechanismes op basis van populariteit, en ook kennisdisseminatie verloopt steeds meer volgens deze logica. Wat betekent dit voor het hoger onderwijs?

Spreker

Over deze serie

Op 't randje

Wat mag je als wetenschapper en wat niet? Wie bepaalt wat wetenschap is? Welke taboes zijn er? Acht lezingen en een film over de alsmaar bewegende grenzen van de wetenschap.