Groene innovatie

Lokaal mondiaal

Duur 0:45:00 — Di 5 maart 2013

Groene innovatie

Innoveren gaat op lokaal niveau vaak gemakkelijker dan op nationaal niveau doordat er minder partijen zijn waar rekening mee hoeft worden gehouden.

Innoveren gaat op lokaal niveau vaak gemakkelijker dan op nationaal niveau doordat er minder partijen zijn waar rekening mee hoeft worden gehouden. Maar hoe zorg je dat nieuwe ideeën niet in de experimentele fase blijven hangen? Duurzame innovaties moeten ook economisch rendabel zijn, maar vaak blijft die stap nog achterwege. Daarvoor is vaak nationale of zelfs Europese regelgeving nodig. Bijvoorbeeld om nieuwe energie een kans te geven in de markt. Is dat de reden waarom heel Nederland nog niet over is op zonnecelenergie? Het succes van lokale innovatie wordt mede bepaald door de daar aanwezige factoren. Wat is de specifieke kracht van Utrecht als groene innovator?

Sprekers

Over deze serie

Lokaal mondiaal

Hoe vertaal je mondiale vraagstukken naar concrete actie op het niveau van de stad? Acht lezingen over duurzaamheid, burgerschap en innovatie: de stad als laboratorium voor vraagstukken van wereldschaal?