Kettingreactie #3 | Zijn wij ons brein?

Kettingreactie

Duur 0:05:00 — Di 17 april 2012

Kettingreactie #3 | Zijn wij ons brein?

Zijn wij ons brein? Welke rol spelen neurowetenschappen in de rechtszaal?

Zijn wij ons brein? Welke rol spelen neurowetenschappen in de rechtszaal? Een van de terreinen waarop de vraag of wij ons brein zijn maatschappelijk erg relevant is. Hoogleraar Notarieel Recht aan de Universiteit Utrecht prof. mr. Nora van Oostrom-Streep over de invloed van neurowetenschap op het recht.

De discussie over het brein heeft grote implicaties voor de wetenschap en ons mensbeeld. In deze kettingreactie beantwoorden verschillende docenten en hoogleraren een aantal vragen over hun vakgebied in relatie tot het brein. Zij reageren op vragen over de vrije wil, brein, lichaam en geest - en op elkaar.

Deze video's kwamen tot stand door een samenwerking door een samenwerking van Studium Generale Universiteit Utrecht en de NTR.

Spreker

Over deze serie

Kettingreactie

Laat de reductie van de mens tot brein genoeg ruimte voor een sociologisch, psychologisch of pedagogisch mensbeeld, dat zich niet baseert op neurologisch onderzoek? Hebben we straks alleen nog maar hersenwetenschappers nodig? Juist in deze tijd en op dit vlak werkt een multidisciplinaire blik verruimend. Verschillende docenten en hoogleraren beantwoordden een aantal vragen over hun vakgebied in relatie tot het brein. Zij reageren in de bundel op vragen over de vrije wil, het brein, lichaam en geest, en op elkaar. Ook te downloaden e-book (iTunes), en online te bekijken via ISSUU.