Consumentenmacht: van winkel tot wereldhandelsverdrag

Mens, milieu en meerwaarde

Duur 0:45:00 — Di 23 maart 2010

Consumentenmacht: van winkel tot wereldhandelsverdrag

"Het duurzaamheidsvraagstuk is volgens Melanie Peters te ingewikkeld om door één partij opgelost te worden. Wetenschap en politiek kunnen het niet alleen.

"Het duurzaamheidsvraagstuk is volgens Melanie Peters te ingewikkeld om door één partij opgelost te worden. Wetenschap en politiek kunnen het niet alleen. Van consumenten wordt verwacht dat zij ""stemmen met hun voeten"" en laten zien dat ze duurzaamheid belangrijk vinden. Gelukkig is duurzaam consumeren in en kan je steeds meer kiezen. Maar dat is maar een deel van het verhaal. Hoeveel informatie hebben consumenten om echt invloed uit te oefenen (op wat er wordt geproduceerd). Wereldwijde productieketens maken het allemaal nog ondoorzichtiger. Hoeveel verantwoordelijkheid nemen bedrijven in het buitenland? Alleen door ook via economische verdragen, zoals het wereldhandelsverdrag toe te zien op het consumentenrecht op duurzaamheid kan hier verandering in komen."

Spreker

Over deze serie

Mens, milieu en meerwaarde

Duurzaamheid in de 21e eeuw: o.a. prof. ir. Klaas van Egmond, prof. dr. Herman Wijffels en prof. dr. Louise Vet spreken over hoe een groene toekomst eruit kan zien.