Werf

Dr. Ysbrand van der Werf

Neurowetenschapper
2 opnames
Dr. Ysbrand van der Werf is universitair docent Neurowetenschappen aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU) en onderzoeker bij het VU medisch centrum en het Nederlands Herseninstituut (NIN, dept. Emotion & Cognition).

Bij dit instituut deed van der Werf ook postdoctoraal onderzoek, alsmede bij het Montreal Neurological Hospital in Montreal, Canada. Van der Werf studeerde Psychologie en Biologie (cum laude) aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Sinds 2010 is Van der Werf lid van 'De Jonge Akademie', een platform voor jonge wetenschappers van de Koninklijke Nederlandse Akademie voor Wetenschappen (KNAW). Zijn expertise ligt bij onderwerpen als cognitie, geheugen, slaap en Parkinson. In zijn onderzoek probeert Van der Werf een brug te slaan tussen fundamenteel onderzoek en de toepasbaarheid daarvan.

Momenteel is hij bezig met een onderzoek naar creativiteit, met medewerking van schrijver Arnon Grunberg. Hij zal hersenactiviteit meten terwijl Grunberg aan zijn nieuwe boek werkt en onderzoeken of dit iets zegt over creativiteit. Later zal hij de hersenactiviteit meten terwijl mensen het nieuwe boek lezen.