Arndt

Prof. dr. Saskia Arndt

Bioloog
2 opnames & 3 events
Prof. dr. Saskia Arndt is hoogleraar Diergedrag bij de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht.

In haar onderzoek richt Arndt zich voornamelijk op methodes om dierenwelzijn te meten. Daarnaast heeft ze veel onderzoek gedaan naar het verfijnen van dierproeven, en naar professionele- en persoonlijke integriteit wanneer dieren gebruikt worden in onderzoek.

Naast het doen van onderzoek en het verzorgen van onderwijs, is Arndt voorzitter van de Divisie Dier in Wetenschap en Maatschappij, van de Equality, Diversity en Inclusion (EDI)-commissie en hoofd van de Gedragskliniek voor gezelschapsdieren op de faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. Ook is ze de UU-woordvoerder voor ‘Welfare of Animals in Research’ en lid van het Artificial Intelligence (AI) & Animal Welfare lab en het 3Rs-Centre van de Universiteit Utrecht dat zich bezig houdt met alternatieven voor dierproeven. 

Arndt studeerde biologie in Duitsland den de VS, en behaalde haar PhD Summa Cum Laude in 2004 aan de Universiteit van Keulen. In 2005 sloot zij zich aan bij afdeling Dier in Wetenschap en Maatschappij aan de Universiteit Utrecht, en werd universitair hoofddocent dierenwelzijn- en gedrag in 2016.