Hopster

Dr. Jeroen Hopster

Filosoof
3 opnames & 4 events
Filosoof Jeroen Hopster is assistent professor bij het ethiek Instituut van de Universiteit Utrecht en is als onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Twente en de Universiteit van Graz.

Hopster promoveerde aan de Universiteit van Utrecht. Hij deed onderzoek binnen het NWO-project Evolutionary Ethics? The (Meta)-Ethical Implications of Evolutionary Explanations of Morality. Hierin richtte hij zich op de evolutie en objectiviteit van ethiek. In zijn postdoctorale onderzoek legt hij zich toe op klimaatethiek en de ethiek van sociaal disruptieve technologieën. Vanaf 2024 gaat hij zich als hoofdonderzoeker focussen op rechtvaardige transities bij het VENI project “Lost in Transition”.

Tevens mag hij zich essayist, columnist, journalist en redacteur noemen. Hij won de Academische Boekengids-Vrij Nederland Essayprijs, was genomineerd voor de Jan Hanlo Essayprijs klein en schreef verschillende boeken, onder meer over boeddhistische filosofie, over 'what if’ geschiedenis, over interculturele filosofie en over hedendaagse denkfouten en drogredenen.