Huenges Wajer

Dr. Irene Huenges Wajer

Klinisch neuropsycholoog
2 opnames & 2 events
Dr. Irene Huenges Wajer is klinisch neuropsycholoog aan het UMC Utrecht en universitair docent in de Psychologische Functieleer aan de Universiteit Utrecht.

Huenges Wajer richt zich in haar onderzoek vooral op prikkelgevoeligheid bij patiënten met niet-aangeboren hersenletsel. Ook bestudeert zij de cognitieve en psychosociale gevolgen van bepaalde hersenaandoeningen. Hoe beïnvloeden hersenaandoeningen je prikkelverwerking, geheugen en emoties? In 2019 promoveerde Huenges Wajer aan de Universiteit Utrecht op onderzoek naar de cognitieve en psychosociale gevolgen van een bloeding in de ruimte tussen de hersenen en de schedel.

In het UMC Utrecht werkt ze op de afdeling neurologie en neurochirurgie, waar zij patiënten met verschillende hersenaandoeningen behandelt. Binnen deze afdeling is zij onder andere betrokken bij behandelingen waar patiënten met een hersentumor wakkere hersenoperaties ondergaan.

Daarnaast is Huenges Wajer co-auteur van het boek Hoe meneer Prins zijn gedachten kwijtraakte (2022). In dit boek bespreken elf klinische neuropsychologen die ene patiënt die hen altijd is bijgebleven. Elk verhaal van deze personen met neurologische afwijkingen toont zowel de kracht als de kwetsbaarheid van onze hersenen.