Monninkhof

Anneke Monninkhof

Huisarts in opleiding
2 opnames & 1 event
Anneke Monninkhof is huisarts in opleiding aan de Radboud universiteit in Nijmegen en bestuurslid bij stichting de Jonge Dokter.

Sinds september 2021 is Monninkhof huisarts in opleiding. Voor haar specialisatie studeerde ze aan de Universiteit Utrecht waar zij haar bachelor Liberal Arts and Sciences aan UCU (University College Utrecht) afrondde in 2012 en daarna de 4-jarige geneeskunde zij-instoom (SUMMA) volgde. Na haar afstuderen als basisarts begin 2020 werkte ze nog enige tijd in de ouderengeneeskunde en psychiatrie.

Naast haar opleiding is ze bestuurslid bij de Jonge Dokter, een stichting die zich inzet voor het ondersteunen van jonge dokters in de eerste fase van hun carrière. Door het delen van content en het organiseren van evenementen, intervisietrajecten en een buddysysteem creëren ze een plek waar (jonge) dokters gelijkgestemden kunnen vinden, ervaringen kunnen delen en steun vinden aan elkaar. Samen willen ze het onbespreekbare bespreekbaar maken en zo een positieve cultuurverandering in de zorg teweegbrengen omdat ze geloven dat de beste zorg geleverd wordt door dokters die gezond en gelukkig zijn.