Slavernij: hoe herstellen we historisch onrecht?

De sporen van het Nederlandse slavernijverleden zijn nog steeds aanwezig. Het zit in familieverhalen, er zijn herkdenkingen, beelden en monumenten. Hoe erken, verwerk en herstel je historisch onrecht en trauma? Van excuses tot herstelbetalingen, en van kennisverspreiding tot échte sociale gelijkwaardigheid: hoe maken we van het slavernijverleden een gedeeld verleden? Een gesprek met historicus prof. Nicole Immler (UvH), historicus dr. René Koekkoek (UU) en Urwin Vyent (directeur NiNsee).

In samenwerking met het Nationaal instituut Nederlands slavernijverleden en erfenis (NiNsee).

Sprekers

Over deze serie

Ons slavernijverleden

Hoe geven we de erfenissen van ons slavernijverleden een permanente plek in ons collectieve bewustzijn? Een driedelige serie over de verwerking van een verleden dat nog altijd voortleeft.