Science Session: Waarom we de macht van grote bedrijven moeten beteugelen

Ondanks de ongekende economische schade die de coronacrisis aanricht, blijven aandeelhouders van grote bedrijven profiteren. Zonder dat er extra geld naar de rest van de samenleving doorstroomt. Filosoof prof. Rutger Claassen (Universiteit Utrecht) gaat in op de vraag wat er nodig is om de uitwassen van het kapitalisme te beteugelen en de winsten van bedrijven eerlijker te verdelen. Kunnen we multinationals dwingen meer publieke verantwoordelijkheid te nemen?

Spreker

Over deze serie

Science Sessions

Nu jij niet naar de wetenschap kan komen, brengen we de wetenschap gewoon naar jou! In de Science Sessions vragen we wetenschappers wat hen bezighoudt in deze vreemde tijden. Welke vragen moeten juist nu worden gesteld?