Science Session: Ethische dilemma’s in coronatijd

Bij ethische dilemma's vechten verschillende belangen en plichten om voorrang. Hoe maken we een zorgvuldige afweging in coronatijd? Als medisch ethicus buigt prof. Annelien Bredenoord (UU) zich normaliter over nieuwe biomedische technologieën, zoals de ethiek van embryo-onderzoek of het gebruik van algoritmes in de zorg. Tijdens de coronacrisis deden zich acute dilemma's voor, zowel op micro- als op macroniveau. Wie heeft er recht op een schaars IC-bed? Of op beschermende middelen? En wie is er bevoegd op ingrijpende beslissingen te nemen, die miljoenen mensen beperken in hun bewegings- en ondernemingsvrijheid?

Spreker

Over deze serie

Science Sessions

Nu jij niet naar de wetenschap kan komen, brengen we de wetenschap gewoon naar jou! In de Science Sessions vragen we wetenschappers wat hen bezighoudt in deze vreemde tijden. Welke vragen moeten juist nu worden gesteld?