Wat drijft Poetin?

Van de Russische bemoeienis met de Amerikaanse verkiezingen tot de annexatie van de Krim. Voor het beleid van Poetin hebben Nederlanders meestal geen begrip. Volgens schrijver Pieter Waterdrinker nemen we te weinig moeite om de psyche van de Russische leider te doorgronden. Dat is vreemd, want het nabije lot van Rusland én dus dat van Europa hangt van hem af. Welke historische gebeurtenissen bepalen Poetins houding naar het Westen? En wat kunnen we van hem verwachten? Pieter Waterdrinker wordt geïnterviewd door filosoof prof. dr. Herman Philipse (UU).

Sprekers

Over deze serie

Herman Philipse in gesprek met…

Filosoof Herman Philipse interviewt journalisten over de stand van zaken in hun expertise: het Russische buitenlandbeleid, spanningen in het Midden-Oosten en de democratie van 'Europa'.