Korte film Creativiteit

Zeven wetenschappers en hun visie op creativiteit. De conclusies van de reeks 'creativiteit' zijn verbeeld in een korte film.
Leestijd 1 minuut — Vr 9 mei 2014
Creativiteit

In de serie 'Creativiteit' gaven zeven wetenschappers vanuit verschillende vakgebieden hun visie op het begrip creativiteit. We gebruiken creativiteit op veel manieren. Zo noemen we zowel kunstenaars als steden creatief. Maar wat is creativiteit dan precies? Kun je leren creatief te zijn? En waarom noemen we sommige steden creatief en andere niet? Kun je creatieve processen zien in het brein? En hoe onderzoek je dat dan? En als we die processen begrijpen, kunnen we dan ook machines maken die barsten van creativiteit? Zijn wetenschappers zelf ook creatief wanneer zij een nieuwe theorie vormen? Of is er juist een essentieel verschil tussen wetenschappelijke theorievorming en het creatieve proces?

Naar aanleiding van de serie maakten we een korte film, waarin de conclusies van alle sprekers nog eens aan bod komen.