Boeken top 3 van dr. Beatrice de Graaf

Op 21 december om 21.12 uur precies zal volgens de Mayakalender de wereld in zijn huidige vorm vergaan. De een kijkt er naar uit, de ander ligt er nu al wakker van.
Leestijd 1 minuut — Ma 13 februari 2012

Of je vindt het grote onzin. Recent kwam men tot de ontdekking de tijd ook pas afgelopen kan zijn in het jaar 2208 of 2220. Onzekerheid alom. Maar voor het geval dat het einde nabij is willen we er toch nog wel iets van maken. Een aanleiding om een goed boek te lezen is altijd welkom.

Wij vroegen een aantal wetenschappers wat volgens hen de drie boeken zijn die we allen gelezen moeten hebben voor de avond van 21-12-2012. Welke titels mag je niet missen voor het einde van de wereld?

De top 3 van dr. Beatrice de Graaf:
"Alle tijden en werelden overziende, hebben we de volgende drie werken nodig. Om ons voor te bereiden op 1) een nieuw begin: dan hebben we Herodotus nodig om de menselijke cultuur weer in kaart te brengen. Op 2) het einde der Tijden: dan is de Bijbel fijn. Of 3) voor een doorstart elders: dan is de Hitchhikers guide to the Galaxy erg handig. Vooral vanwege het advies op de voorflap: 'No panic'."

1. Herodotus, De Historiën
2. De Bijbel, Nieuwe Bijbelvertaling/Naardense vertaling
3. Douglas Adams, The Hitchhiker's Guide to the Galaxy