Betweter Festival 2023

29
sep
2023

Betweter Festival 2023

Het Betweter Festival is er weer! Ook deze editie vullen we TivoliVredenburg met een unieke mix van talks, muziek, film, interactieve installaties en live wetenschappelijk onderzoek. Kom je ook?

Bet·we·ter (de; m,v; meervoud: betweters), 1. iemand die alles beter wil weten; wijsneus.

Samen met wetenschappers en kunstenaars vergroten we je wereld in tijden van blikvernauwing. We stellen de vragen die ertoe doen, voelen de tijdsgeest aan de tand, en dromen over de wereld van morgen. Koop nu je tickets!

Line-up

Schrijver Sander Schimmelpenninck onderzoekt samen met econoom en filosoof Ingrid Robeyns hoeveel ongelijkheid onze maatschappij kan verdragen, cabaretière en Beslisboommaker des Vaderlands Katinka Polderman geeft een workshop beslisbomen maken, woordkunstenaar Lev Avitan brengt messcherpe spoken word, computerwetenschapper Jan Broersen tempert de angst voor superintelligente AI, en klimaatwetenschapper Peter Kuipers Munneke bundelt de krachten met pianist Ralph van Raat in een betoverende performance over het weer. Verder: test hoe goed jij een leugenaar kan herkennen en ervaar hoe het voelt om te highfiven met een niet-mens. 

Houd betweterfestival.nl in de gaten voor updates over nieuwe namen, unieke interactieve kunstinstallaties en live wetenschappelijke experimenten. 

Sprekers

Datum & tijd
Vrijdag 29 september 2023 (18:30) – Zaterdag 30 september 2023 (01:00)
Voertaal
Nederlandstalig + Engelstalig
Entree
€ 17,50
Aanmelden
Zie ook
Direct in je agenda